<

Кому нужно читать молитву святым исповедникам Гурию, Самону и Авиву

Просмотров: 1421

Житие святых мучеников Гурия, Самона и Авива, молитва которым превозносит мученические подвиги этих христиан, говорит нам о том, что они были жителями азиатского города Эдесса, расположенного на территории современной Турции, и родились в III веке. По одним сведениям, Гурий и Самон были братьями, по другим – просто близкими друзьями (братьями во Христе), но как бы там ни было, достоверно известно о том, что они были крайне благочестивыми и пострадали при антихристианских гонениях, устроенных императором Диоклетианом. Из акафиста Гурию, Самону и Авиву известно, что двое братьев были схвачены при попытке покинуть Эдессу, подвержены жесточайшим пыткам, после чего обезглавлены в один день.

Христианская молитва Гурию, Самону и Авиву помогает укрепить брак

Автор канонического акафиста Гурию, Самону и Авиву пишет о том, что Авив жил позже двух братьев. Он был священнослужителем в христианском храме, и пострадал от гонений, но на этот раз императора Лициния. Кто-то написал на диакона донос, и Авив был схвачен. Местные власти убеждали его принести жертвы языческим богам, но святой был непреклонен. Не желая также выдавать остальных христиан своей общины, он спокойно согласился принять смерть. В тексте акафиста св Гурию, Самону и Авиву и двум его единоверцам говорится, что благочестивый Авив был приговорен к сожжению живьем, и, выслушав приговор, сам взошел на костер. Согласно преданию, мать и сестра диакона после смерти обнаружили его тело нетленным и похоронили с почестями.

Читать молитву мученику Гурию и его сподвижникам полезно каждой православной семье

Тело Авива было похоронено рядом с Самоном и Гурием. Существует множество записей, свидетельствующих о чудесах, которые начали происходить на могиле святых после их смерти. Так, в тексте акафиста свт. Гурию, Самону и Авиву упоминается чудо, произошедшее с обманутой своим мужем девушкой Евфимией. Она была выдана замуж за гота, и, когда он привез ее на родину, выяснилось, что у него там уже есть семья. Первая жена отравила ребенка Евфимии, и та отомстила, подмешав ей в кубок яд, после чего бежала на родину.

Молитва Гурию, Самону и Авиву, акафист которым Вы можете найти ниже, помогла ей избежать наказания и обличить мужа, позже приговоренного к смертной казни.

 Слушать на видео молитву о сохранении семьи святым Гурию, Самону и Авиву

Читать текст молитвы святым мученникам Гурию, Самону и Авиву о семье

О святии мученицы и исповедницы Христовы Гурие, Самоне и Авиве! Теплии о нас ходатаи и молитвенницы пред Богом, во умилении сердец наших, взирая на пречистый ваш образ, смиренно молим вас: услышите нас, грешных и недостойных рабов своих, сущих в бедах, скорбех и напастех, и призрев наша тяжкая и безчисленная прегрешения, явите нам свою великую милость, воздвигните нас из глубины греховныя, просветите наш ум, смягчите злое и окаянное сердце, прекратите зависть, вражду и раздоры, в нас живущие. Осените нас миром, любовию и страхом Божиим, умолите милосерднаго Господа, да покрыет множество грехов наших Своим неизреченным милосердием. Да соблюдет Церковь Свою Святую от неверия, ересей и расколов. Да подаст стране нашей мир, благоденствие, земли плодородие; супругам любовь и согласие; чадам послушание; обидимым терпение; обидящим страх Божий; скорбящим благодушие; радующимся воздержание. Всех же нас да покрыет Своею всесильною десницею, и да избавит от глада, губительства, труса, потопа, огня, меча, нашествия иноплеменников и междоусобныя брани, и напрасныя смерти. Да оградит нас ополчением святых Своих ангелов, во еже избавится нам по исходе нашем из жития сего от козней лукаваго и тайных воздушных мытарств его, и неосужденными предстати Престолу Господа Славы, идеже лицы святых Ангел со всеми святыми выну славят пресвятое и великолепое имя Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Христианский текст акафиста мученикам Гурию, Самону и Авиву

Кондак 1

Избраннии чудотворцы Христовы и святыя веры исповедницы, Гурие, Самоне и Авиве добронравнии, память вашу чтуще песньми похвальными, воспеваем яко христиан заступников, страждущих покровителей. Вы же, имуще дерзновение ко Господу, от всяких бед и напастей свободите нас, верою и любовию зовущих:

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Икос 1

Ангелы во плоти Троице Святей равночисленнии, любовию к Богу горяще идолы попрасте, веру Христову укреписте, Троицу Святую прослависте, темже убо, похваляюще подвиги ваша, глаголем вам сице:

Радуйтеся, светильники благочестия; радуйтеся, обличители нечестия.

Радуйтеся, утверждения веры Христовой; радуйтеся, столпы Церкви Божия.

Радуйтеся, верных надеждо и заступление; радуйтеся, неверных страх и посрамление.

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Кондак 2

Видя нечестие людей града Эдеса, святии Гурий и Самон в пустыню удалишася, бегая князя мира сего и соблазнов и усердно служаще Богу, день и ночь воспеваху: Аллилуиа.

Икос 2

Разум премудр имея, святии мученицы, выну трудишася во славу Божию, языческое нечестие обличая, ищущия истины на путь правый наставляя и мнози неверныя к Богу Истинному привлекоша, сего ради глаголем вам сице:

Радуйтеся, насадители истиннаго Богопочитания; радуйтеся, искоренители демонскаго служения.

Радуйтеся, тьмы нечестия обличители; радуйтеся, идольския прелести низложители.

Радуйтеся, исповедницы Христовы изряднии; радуйтеся, светила веры православней.

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Кондак 3

Силою свыше осененнии святии мученицы, гонителей святой веры не устрашишася, веления нечестиваго Антониана небрегоша и веру Христову велегласно прославиша, темже и в темницу ввержени пояху Богу: Аллилуиа.

Икос 3

Имея веру во Христа адаманта твердейшую и силою тоя вооружившиися, мужественно претерпели есте, святии мученицы, темничные узы и самую смерть, сего ради похваляюще таковое мужество, ублажаем вас сице:

Радуйтеся, истинныя веры исповедницы; радуйтеся, Царствия Божия наследницы.

Радуйтеся, мучеников похвало; радуйтеся, страстотерпцев славо.

Радуйтеся, Святыя Церкви утверждение; радуйтеся, всего рода христианскаго украшение.

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Кондак 4

Бурею помышлений сумнительных одержимый, нечестивый царь Ликиний воздвиже жестокое гонение на христианы, ты же, страстотерпче Авиве, того не убояся, с твердою верою взывал еси Христу Богу: Аллилуиа.

Икос 4

Слышав царь Ликиний твои подвиги, досточудный Авиве, и твое твердое веры исповедание, разъярися на тя злобою, повеле предати тя смерти лютей яко противника царева, ты же, уведев о сем, добровольно потекл еси на мучение, и с радостию претерпел еси огненное сожжение, сего ради, дивящеся великому мужеству твоему, величаем тя сице:

Радуйся, поборниче веры во Христа неустрашимый; радуйся, воине Христов непобедимый.

Радуйся, повешенный на древе за Распростершаго руце Свои на древе крестнем; радуйся, строганный когтьми железными.

Радуйся, утешение подаваяй скорбящим; радуйся, скорый помощниче всем за истину терпящим.

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Кондак 5

Боготечным звездам на тверди небесней подобнии были есте, святии мученицы, лучами жития своего тьму языческаго нечестия просвещающии и многих на путь истины наставляющии. Темже благоговейно чтуще память вашу, благодарно поем Богу: Аллилуиа.

Икос 5

Видеша людие града Эдеса многие чудеса, бываемыя от раки святых мучеников Гурия, Самона и Авива, зело радовахуся и Господа всем сердцем прославляху, мы же чтуще святую память вашу, святии мученицы, умильно взываем:

Радуйтеся, неправедно гонимых заступницы; радуйтеся, верных рабов Христовых друзи.

Радуйтеся, сущих во узах и темницах хранителие; радуйтеся, гонителей и обидящих вразумители.

Радуйтеся, плачущих утешители; радуйтеся, от наглыя и лютыя смерти избавители.

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Кондак 6

С высоты мудрии благодать приемше, за сущих во искушении предстоите, всехвальнии, темже отроковицу, святии, от смерти горькия избависте. Вы бо воистину есте граду Эдесу слава и миру радость, сего ради воспеваем ко Господу: Аллилуиа.

Икос 6

Вражия работы избави нас, Иисусе Жизнодавче, Твоих страдалец мольбами умоляем, яко да не порабощенну стяжав от страстей душу и тело, восхваляем тех скорейшую помощь, якоже во гробе затворенную мужем и сию скоро предваривше от смерти избавиша, темже взываем вам сице:

Радуйтеся, невинную жену от лютыя смерти спасшии; радуйтеся, дивным спасением ея зверства мучителя победившии.

Радуйтеся, злаго мужа жестокое деяние обличившии; радуйтеся, и того веровати в силу Бога христианскаго научившии.

Радуйтеся, податели милости тоя требующим; радуйтеся, стражи неусыпнии почитающих память вашу.

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Кондак 7

Хотяй Человеколюбец Господь явити милость Свою людям Своим, сохрани телеса ваши нетленны, чудеса точащии, от них же вси вернии токи исцелений получают, зовуще Богу: Аллилуиа.

Икос 7

Новых заступников и дивных чудотворцев ведуще, людие из града Эдеса святой храм в память вашу создаша, в нем же и мощи ваша положиша, да вси страждущии помощь в них почерпают, мы же такожде тверду надежду на вас имуще, взываем вам сице:

Радуйтеся, душевных и телесных недугов наших целители; радуйтеся, бесов о имени Господни изгонители.

Радуйтеся, Евангельския истины благодати благовестители; радуйтеся, Божественныя благодати носители.

Радуйтеся, скорби многи за имя Господне приявшии; радуйтеся, дивно во святых Его просиявшии.

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Кондак 8

Странно и страшно неверным слышати, каковы дивные дела от святых мощей ваших совершаются: недузи врачуются, страсти исцеляются, мы же, тверду надежду на вас имуще, Богу о вас тако благодеющему с верою взываем: Аллилуиа.

Икос 8

Всеми добродетельми исполненнии, за нихже и славою Божиею почтеннии, внимайте, святии мученицы, молитвам верных, чтущих святую память вашу, от нихже слышите сицевая:

Радуйтеся, нищии духом, яко ваше есть Царствие Небесное; радуйтеся, плачущии, яко утешистеся.

Радуйтеся, кротции, яко наследовасте землю; радуйтеся, алкавшии и жаждавшии правды, яко насытишася.

Радуйтеся, милостивии, яко стяжали есте помилование; радуйтеся, чистии сердцем, яко уже Бога узресте.

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Кондак 9

Всякия напасти, находящия на град Эдес, разоряли есте, святии мученицы, темже и ныне не оставите нас смиренных и грешных, но вся люди страны нашия в православии и единомыслии утвердите, да вси едиными усты и единым сердцем воскликнем прославившему вас Господу: Аллилуиа.

Икос 9

Витии многовещаннии, яко рыбы безгласнии, зрим о вас, святии мученицы: недоумеют бо, како в пустыни духом витали есте и посреде человек неусыпными подвиги подвизастеся. Мы же радующися, яко таковы имамы учители и молитвенники, прославляем вас, глаголюще:

Радуйтеся, кимвалы Слова Божия; радуйтеся, теплии о нас пред Богом ходатаи.

Радуйтеся, иудеев и еллинов просветители; радуйтеся, тридневнаго Божества благовестители.

Радуйтеся, кротости и воздержания учители; радуйтеся, лжи и татьбы обличителие.

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Кондак 10

Спасти хотя люди града Эдеса от мысленнаго волка, твердо увещали есте тех стояти во истинней вере ниже козней вражиих устрашатися, но и в скорбех и напастех за вся благодарити Бога, поюще Ему: Аллилуиа.

Икос 10

Стена тверда и надежное прибежище есте, святии мученицы, всем к вам прибегающим и скорыя помощи требующим, сего ради во умилении сердца нашего взываем:

Радуйтеся, всех скорбящих радование; радуйтеся, всех угнетенных и порабощенных прибежище и освобождение.

Радуйтеся, вдов и сирот заступление; радуйтеся, от ересей и расколов ограждение.

Радуйтеся, яко вси нечестивии житию вашему удивляются; радуйтеся, яко вси благочестивии о имени вашем веселятся.

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Кондак 11

Пение благодарственное приносяще ко Господу и о нас, теплии заступницы наши, молим вас присно не отступати от нас, грех наших ради, но милосердие от Господа всем испросите, вопиющим Ему: Аллилуиа.

Икос 11

Светозарную троицу святых мучеников восхваляюще, вернии, устранимся распрей и раздоров в жизни сей, убежим несогласий и разделений в Православней вере и храняще единение духа в союзе мира, из глубины души воскликнем тако:

Радуйтеся, громогласныя трубы Евангельскаго благовестия; радуйтеся, сладкозвучныя гусли проповеди спасения.

Радуйтеся, крепции правды рачителие; радуйтеся, непоколебимии неправды истребители.

Радуйтеся, благочестивым семействам мира и блага податели; радуйтеся, жестоким и неверным супругом строгие наказатели.

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Кондак 12

Благодать, данную вам от Бога, ведуще, память вашу празднуем, святые мученицы, с усердным молением к вашему честному образу притекающе, вашею твердою помощию, яко необоримою стеною ограждаемся, сего ради восхваляем вас, страстотерпцы Христовы, и усердно зовем Богу: Аллилуиа.

Икос 12

Поюще ваше дивное житие и мученическую кончину, молим вас, страстотерпцы Христовы Гурие, Самоне и Авиве, будите нам во всем благие помощницы, благословите нас миром и любовию, подайте нам твердую веру, чистоту жизни и страх Божий, да вси душевный покой имуще, в радости восклицаем:

Радуйтеся, яко имена ваша и между неверными прославляются.

Радуйтеся, покой и отрадо скорбящим; радуйтеся, страх и удивление обидящим.

Радуйтеся, невинную жену от лютыя смерти спасшии; радуйтеся, злаго мужа ея достойно покаравшии.

Радуйтеся, Гурие, Самоне и Авиве, страстотерпцы Христовы и обидимых покровителие.

Кондак 13

О святии страстотерпцы Христовы Гурие, Самоне и Авиве, приимите сие наше хвалебное пение и, услышав усердно желание наше, избавите нас теплым своим к Богу предстательством, от всякаго зла, от вражды и несогласий и всяких лютых бед и болезней, да с любовию вас чтуще, выну зовем Богу: Аллилуиа.

/Этот кондак читается три раза, затем икос 1-й и кондак 1-й /

 

Тропарь святым Гурию, Самону и Авиву

глас 5

Чудеса святых Твоих мученик стену необориму, нам даровавый, Христе Боже, тех молитвами советы языков разори, Церковь святую укрепи, яко един Благ и Человеколюбец.

 

Кондак, глас 2

С высоты, мудрии, благодать приемше, сущим во искушениих предстоите, всехвальнии. Темже отроковицу, святии, от смерти горькия избависте, вы бо воистину есте Едесу слава и миру радость.

Обсудить на форуме

Нет комментариев

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>